Råbe & Kobberstad

Vi är ett litet team av specialister med huvudkontor i Västerås. Sedan våren 2022 är vi glada av att vara en del av Allevi. Råbe & Kobberstad har unik erfarenhet att ta fram användarvänliga och funktionellt anpassade system för systematisk uppföljning inom vårdområdet av missbrukare och unga med problem.

Nyckeln för att lyckas är att förstå användarnas arbetssituation.

Vi står bakom digitaliseringen av intervjumetoderna ASI (Addiction Severity Index), DOK (för kvalitetsutveckling inom missbrukarvården), ADAD (Adolescent Drug Abuse Diagnosis) samt UBÅT (uppföljning av åtgärder).

Våra kunder är myndigheter som SoS (Socialstyrelsen), SiS (Statens Institutionsstyrelse),  kommuner, landsting samt privata vårdgivare/behandlingshem.

Det finns idag ett stort och växande behov av att kunna dokumentera, beskriva och följa upp olika typer av verksamheter inom vårdområdet, både på verksamhets- och central nivå. Vi har i våra system lyckats tillgodose de enskilda användarnas önskemål, ute i verksamheten, och den centrala organisationens önskemål, t.ex. i form av forskningsuttag. Nyckeln till att lyckas med detta är kommunikation och därmed förstå de olika användarnas arbetssituation, arbetsuppgifter samt den verksamhet de befinner sig i.

Vi går mot en spännande framtid, där vi kommer att fortsätta samarbetet med våra kunder och knyta nya kontakter för nya projekt. Vi är idag ledande i Sverige på utveckling av datastöd inriktat mot vårdområdet av missbrukare och unga med problem.

Våra medarbetare

Joel Kobberstad

VD

Som VD i Råbe & Kobberstad ansvarar jag för verksamheten i stort. Förutom mitt jobb är jag pappa till två busiga och roliga killar. Är också engagerad i Västerås Schackklubb som ledare där min äldsta son spelar och får på det sättet följa med i hans utveckling. I övrigt gillar jag att umgås med familjen och vara ute i naturen.

Peter Råbe

Personalchef

Personalchef i Råbe & Kobberstad AB. Vandrar gärna ute i skogen med min hund och ligger i ständig träning för att en vacker dag klara den svenska klassikern.

Stefan Larsson

Utvecklingschef

Systemutvecklare och IT-arkitekt. På fritiden gillar jag att cykla mountainbike och bygga på familjens hus. Jag har även ett brinnande teknikintresse och gillar att konstruera saker med mekanik/elektronik.

Jenny Lindberg Armelius

Systemutvecklare

Systemutvecklare som tycker om att lösa kluriga dataproblem av alla de slag. När jag inte jobbar umgås jag helst med min familj och försöker även hinna med lite träning. Tycker mycket om att rida och vara i stallet. Är stor djurvän och har tre katter.

Mats Sjödin

Administratör – Support

Jag jobbar med supporten , administration och även med utbildningar. På fritiden så umgås jag med familjen. Jag försöker även träna 3 gånger i veckan så man håller sej i form. Har även en sommarstuga utanför Västerås som jag spenderar mycket tid på.

Niklas Lindberg

Systemutvecklare

Jag är systemutvecklare och programmerare och med inriktning på databaser. Utveckling av rapportverktyg till ASI har blivit min speciallitet. Fritiden spenderar jag tillsammans med min familj eller med diverse byggprojekt som aldrig tycks bli färdiga.

Emil Wijk

Verksamhetsutvecklare – Utbildare

Socionom och ASI-utbildare. Trivs bäst i sociala sammanhang där jag får träffa nya människor. Är intresserad av det mesta här i livet, all form av fysisk träning till film, konst och musik. Har nyligen snöat in på vin. Spenderar så stor del av fritiden som möjligt i Göteborgs vackra skärgård.